Top Social

Cake cake cake

March 30, 2015



Hei-hei! 
Ema leidis ajakirjast ühe retsepti ning mõtlesin, et proovin selle ära ka. Ei tundunud üldsegi raske ja enamus asju oli juba kodus olemas ka. Tegelikult ei olnud see midagi nii lihtne…teeks ma iga päev selliseid kooke, ei oleks mitte mingit trenni siia ellu vaja :D

Vaja läheb:

325g jahu
50g kakaopulbrit
200g võid
280g suhkrut
7 muna
500g kohupiima
500ml naturaalset jogurtit
2 pakki šokolaadipudingu pulbrit
1tl küpsetuspulbrit

1. Kõige pealt tuleb valmis teha taigen, kui keegi on varem teinud ise pastat, siis see taigen valmib samal põhimõttel. Seda peaks tegema kas suure lõikelaua või mingisuguse aluse peal, sest sa valad sinna peale 280g jahu, seejärel teed selle keskele näpuga väikse "augu", kuhu lööd sisse 1 muna, lisad 2sl külma vett, 100g suhkrut, kakaopulbrit ja või (tükeldatud ja võiks olla toatemperatuuril). 
2. Ja nüüd hakkab töö pihta, lihtsalt sõtkud selle kõik üheks ühtlaseks taignamassiks, see ei pruugi väga paljulubav alguses tunduda aga tasub edasi minna ja mitte alla anda :D See võtab tõesti aega! Lõpuks mässisin kokku ühe taignapallikese ja eraldasin sellest 3/4. 
3. Seda 3/4 taigent peab kasutama selleks, et ära vooderdada kogu koogivorm, natukene rullisin taigna taignarulliga õhemaks ja siis panin juba vormi, sellega tuleb katta seinad, alguses tegin kätega ja pärast võtsin tavalise veeklaasi ja käisin sellega kõik ääred korralikult üle.
4. Nüüd siis sisu juurde. Kohupiimale lisad jogurti, pudingupulbri, küpsetuspulbri ja 120g suhkrut. Segad kõik ilusti läbi ja seejärel lisad 6 muna, siis segad veel kord kõik hoolikalt läbi.
5. Valad segu koogivormi otse taignale.
6. Selle 1/4 taignast, mis enne üle jäi segame ära ülejäänud jahu ja suhkru kogusega taaskord ühtlaseks massiks ja seejärel riivid selle otse koogile.
7. Ahi peab olema 180 kraadi ja kook võiks seal sees olla umbes tund aega.

Kokkuvõttes peaks see olema juustukoogi tervislikum variant. Kook sisaldab 450 kkcl.(16g valku ja 19g rasva)

Soovitan teha õhtul ja hoida terve öö külmkapis ja siis alles süüa. Teisel päeval oli palju parem, kõrvale võib panna ühe vaniljejäätise palli ka :)


So my mum found this one recipe in the magazine recently and I decided to try it out. It did not seem so hard at all and in addition we almost had all of the ingredients at home already. Actually it was not as easy as it seemed at all…if I would do these kind of cakes every day, I would not need a gym in my life anymore :D

Ingridients:

325g of flour
50g cocoa powder
200g of butter
280g of sugar
7 eggs
500g of cottage cheese
500ml of natural unflavoured yoghurt
2 packages of chocolate pudding powder
1ts of baking powder

1. First of all you need to make the pastry. Take 280g of flour and make a little mountain out of it and use your finger to make a hole on top of it( the method is similar to making pasta pastry), then you need in to that hole 1 egg, cocoa powder, 200g of sugar and 2 ts of cold water and also butter( it should be on room temperature, trust me, much simpler)
2. And then you start working with your hands and make a pastry out of it :D 
3. You need to work fast and make it in to this one little ball of pastry, then ja took 3/4 of this ball and took my baking pan, rolled out the pastry and placed it inside the pan, so it  also covered the walls an all.
4. Now to the filling, you mix up the yoghurt, cottage cheese, pudding powder, baking powder and 120g of sugar, once it is mixed, you add 6 eggs and mix it all once again, carefully, so it is all mixed up.
5. Pour the filling in to the pan, straight on to the pastry.
6. This 1/4 of pastry that we had left ver from earlier, we take it and mix up with the left over flour and sugar and then run it through the grater on to the filling.
7. The oven should be preheated on to 180 degrees and the cake should be inside for about one hour.

All in all, it should be a healthier version of the traditional cheesecake. It contains 450 kkcl.(16g of protein and 19g of fat)

I would recommend to make it in the evening, let it cool, but it in the freezer for the night and enjoy it the next day. It tasted way better the next day, you can also put a scoop of vanilla ice cream on the side :)

xo
Julianna

Post Comment
Post a Comment

Auto Post Signature

Auto Post  Signature